ÎmprEUnă de Crăciun

Anul nu se putea încheia mai frumos fără un eveniment care să marcheze sărbătoarea Crăciunului. Astfel în data de 20 decembrie 2018 am fost colindați de elevii Școlii Gimnaziale „Petre Ghelmez” și de copiii de la Centrul de Îngrijire de tip Familial din cadrul DGASPC sector 3.

Evenimentul a avut o dublă semnificație, deoarece, în același timp, am sărbătorit și lansarea broșurii „EU Traineeships -  Stagii la Instituțiile Uniunii Europene”. Broșura conține o serie de testimoniale cu actuali și foști stagiari ai instituțiilor europene (Parlamentul European, Consiliul Uniunii Europene, Comisia Europeană, respectiv Reprezentanța Comisiei Europene în România), tineri care ne-au împărtășit din experiența lor din timpul stagiului la aceste instituții. La eveniment au fost prezenți 3 dintre acești tineri și anume: Ingrid Șulț, care a urmat un stagiu la Consiliul Uniunii Europene, Livia Mirescu, care urmează un stagiu la Comisia Europeană și Raluca-Andreea Manea, care a urmat un stagiu la Reprezentanța Comisiei Europene în România și care este actualmente angajată la această instituție. Toți autorii prezenți le-au împărtășit copiilor din experiența lor și i-au invitat ca pe viitor să nu rateze o asemenea experiență.

Evenimentul a continuat cu programul artistic de sezon. Am început prin a le asculta pe elevele de la Școala Gimnazială „Petre Ghelmez”. Îmbrăcate în ii multicolore, așa cum se cuvine într-un An Centenar, acestea ne-au încântat cu câteva colinde frumoase și extrem de cunoscute, care au determinat publicul din sală să le fredoneze. După ce le-am ascultat colindele a venit și rândul copiilor de la Centrul de îngrijire de tip Familial din cadrul DGASPC sector 3 să ne colinde.

După un recital frumos, Moș Crăciun și-a făcut apariția, alături de Mary Christmas,  încărcat de daruri pentru toți copiii, de la mic la mare, fapt care i-a bucurat pe toți extrem de mult. Copiii au plecat de la eveniment mulțumiți și voioși că l-au văzut pe Moș Crăciun și că au primit cadouri drept răsplată pentru că au fost cuminți în timpul anului.

Articolul complet poate fi accesat pe Europe Direct București.