Publicații

Colecţia de microstudii IER (Policy Briefs şi Working Papers) coordonată de IER abordează teme relevante şi adaptate contextului actual, intern şi european şi îşi propune să ofere o imagine cât mai clară asupra temelor abordate, invitând cât mai mulţi specialişti, interni sau externi, să-şi exprime punctul de vedere avizat.

În acest fel, IER vine în întâmpinarea potenţialilor autori din diferite domenii de activitate, inclusiv a cercetătorilor din centrele universitare şi institutele Academiei, care pot contribui la tratarea unor teme specifice domeniului afacerilor europene.

Lucrarea de tip Policy Brief constituie o prezentare relativ concisă a unei probleme sau provocări specifice, relevante pentru tematica europeană, conţinând recomandări de politici în vederea rezolvării acesteia, precum şi sugestii privind modul optim de acţiune. Este adresată în principal, dar nu exclusiv, decidenţilor politici şi altor instituţii, entităţi interesate de formularea şi influenţarea politicilor publice.

Lucrarea de tip Working Paper prezintă rezultatele unor cercetări mai ample decât cele furnizate de seria Policy Briefs, aducând o contribuţie empirică sau teoretică în dezbaterea privind problematica europeană şi rolul României într-un context european complex şi dinamic, în calitatea sa de actor euroatlantic cu o importanţă crescândă. O atenţie specială este acordată cercetărilor relevante pentru elaborarea politicilor.

Îndrumar pentru autori

Working Papers (ISSN online 1841 - 4281)

WP nr. 36: The future of Eastern Europeans in post-Brexit United Kingdom
Autori: Jessica REED
Format:
Policy Brief, nr. 5: A Pivot to Europe: China’s Belt-and-Road Balancing Act
Autori: Horia CIURTIN
Format:
Policy Brief, nr. 4: Relația de securitate transatlantică la 20 de ani de la semnarea Parteneriatului Strategic România-SUA
Autori: Colectiv autori
Format:
Policy Brief, nr. 3: Academic Leave? The Impact of Brexit on British Higher Education
Autori: Emil Panzaru
Format:
România - 10 ani în Uniunea Europeană
Autori: Gabriela Drăgan (coord.), Oana Mocanu, Bogdan Mureșan, Eliza Vaș, Mihai Sebe
Format:
Policy Brief, nr. 2: Left behind? Reassessing the Balkan quest for EU integration
Autori: Horia CIURTIN
Format:
WP nr. 34: Noua generație de europeni. Cum percep elevii de liceu Uniunea Europeană?
Autori: Oana Ludmila POPESCU
Format:
WP nr. 33: Dinamica relaţiilor dintre Turcia şi Uniunea Europeană. Perspective actuale
Autori: Bogdan MUREŞAN
Format:
Policy Brief nr. 1: Cum se raportează Federația Rusă la Occident în prezent
Autori: Paraschiva Bădescu
Format:
WP nr. 32: The Transatlantic Trade and Investment Partnership: Negotiations Status Quo and the Relevance for the Romanian Public Debate
Autori: Oana-Antonia COLIBĂȘANU (coord.), Victor-Vlad GRIGORESCU, Eliza VAȘ
Format: