Director general

Gabriela Drăgan

Gabriela Drăgan
Director general
telefon interior: 110
gabriela.dragan@ier.gov.ro


Gabriela Drăgan este Director General al Institutului European din România din 30 iulie 2009 (în perioada 1 ianuarie 2008 – 29 iulie 2009 a asigurat interimatul la conducerea operativă a IER). În perioada 2002 – 2006 a coordonat Direcția Studii Europene din cadrul Institutului.

Domnia sa este titular cursuri Jean Monnet, expert în domeniul integrării europene și profesor universitar la Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale din cadrul Academiei de Studii Economice, Bucureşti.

A publicat, în calitate de unic autor sau coautor, un număr important de cărţi şi articole (indexate în baze de date internaţionale, diferite publicaţii ştiinţifice sau volume apărute în urma unor conferinţe naţionale sau internaţionale). Este membru al Asociaţiei Române de Studii ale Integrării Europene (ARSIE), Asociaţiei Europene de Studii Regionale, Asociaţiei Române de Studii Regionale, din ianuarie 2008 director al revistei Romanian Journal of European Affairs, editată de Institutul European din România, membru al Consiliului editorial al revistei Romanian Economic Journal - Facultatea de Relaţii Economice Internaţionale, membru al Consiliului editorial al Bulletin of the Petroleum-Gas University of Ploieşti, Seria Ştiinţe Economice etc.

A participat ca vorbitor sau moderator în cadrul unor conferinţe, dezbateri naţionale şi internaţionale (organizate de Academia Română, Universitatea din Viena, Institutul de Economie Mondială din Budapesta, Institutul European din Japonia, Kobe şi Tokio, Centrul pentru Cooperare în domeniul Securităţii din Croaţia,  European Forum Wachau - Austria, Universitatea din Tel Aviv, Forumul Economic de la Krynica, Polonia etc).

În luna noiembrie 2013, doamna Drăgan a primit decoraţia de rang înalt Crucea de Cavaler al Ordinului de Merit al Republicii Polone din partea Preşedintelui Republicii Polone în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la promovarea cooperării polono-române în domeniul afacerilor europene.